Compania Samsung a anunţat, joi, că va începe, din septembrie, vânzarea telefoanelor pliabile Galaxy Fold, în valoare de aproape 2.000 de dolari. 

Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri a întârziat punerea în vânzare a dispozitivului după ce cei ce au testat aparatele au semnalat probleme. Acestea au fost reparat, iar telefonul a fost îmbunătăţit, au transmis reprezentanţii Samsung, citaţi de Reuters.

În aprilie, Samsung a oferit mai multe dispozitive Galaxy Fold pentru recenzii. Unii dintre cei ce au testat aparatul s-au confruntat cu distrugerea ecranului pliabil după doar câteva zile, scrie Mediafax.ro.

Samsung a amânat evenimentele de lansare care trebuiau să aibă loc în Hong Kong şi Shanghai. Galaxy Fold urma să fie lansat în Statele Unite pe 26 aprilie, iar în Marea Britanie pe 3 mai.

Companiile chineze Huawei şi Xiaomi dezvoltă, de asemenea, smartphone-uri pliabile.

Samsung a anunţat că intenţionează să producă cel puţin un milion de telefoane pliabile în primul an, comparativ cu cele 300 de milioane de telefoane obişnuite pe care le produce în medie, anual.