Un sociolog originar din Qatar a prezentat, într-un videoclip publicat YouTube, cum trebuie un bărbat să-şi bată nevasta în funcţie de normele islamice.

Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari spune că nevasta nu trebuie bătută frecvent, dar trebuie să simtă că bărbatul este şeful în casă.

Potrivit hotnews.ro, el îi sfătuieşte pe bărbaţii musulmani ca bătaia să fie "uşoară şi nedureroasă" şi trebuie să fie izvorâtă din dragoste faţă de femeie.

Pentru ca a fi mai uşor de înţeles, sociologul demonstrează practic bătaia pe un băiat, Nayef, pe care îl loveşte uşor cu palma peste umăr sau îl zgâlţâie.

Acesta mai precizează ulterior că lovirea peste faţă a femeii este strict interzisă. Chiar dacă vrei să îţi demonstrezi masculinitatea, soţia nu trebuie lovită în jurul feţei, niciodată, a sfătuit omul. 

După părerea sociologului, bătaia trebuie să fie una uşoară "şi să facă femeia să-şi simtă feminitatea, dar şi masculinitatea bărbatului".

La finalul clipului acesta mai spune că în religia islamului trebuie să existe dreptul de a-ţi disciplina soţia şi că nu trebuie să fie înţeleasă drept una crudă, ci una a bunătăţii şi a milei.