A fost circ, joi, în Parlament, după ce un amendament la legea bugetului, adus de PNL, a trecut peste majoritatea PSD-ALDE. Parlamentarii au adoptat şi un amendament al deputatului PNL Robert Sigartau care majorează alocaţia copiilor de la 84 de lei la 150 de lei. Cu 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă s-a adoptat amendamentul susţinut în plen de deputatul PNL, după cum anunţă HotNews.ro.

"E vorba de o majorare cu 2,1 miliarde de lei pentru Ministerul Muncii în vederea majorării alocaţiilor de la 200 la 300 lei pentru copiii sub 2 ani şi de la 84 la 150 lei pentru copiii peste 2 ani. E vorba de un amendament al PNL", a spus Florica Cherecheş pentru BIHOREANUL.

Conform HotNews.ro, amendamentul a trecut cu ajutorul a 18 voturi de la UDMR, 3 de la PSD, 3 de la ALDE şi un vot de la minorităţi. Ceilalţi parlamentari ai puterii şi-au scos cartelele din aparatele de vot, arată sursa citată.

De precizat este că deputatul PNL a susţinut amendamentul şi în comisa de buget finanţe la dezbateri, însă acesta a fost respins.

Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei, iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și Florin Iordache, cel care conduce sedința, au fost chemați în biroul lui Liviu Dragnea la discuții, în condițiile în care efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor este de 2 miliarde, mai scrie HotNews.