Compania americană Apple a lansat marţi seară, în cadrul evenimentului anual de prezentare, noile modele de telefoane iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max, cu preţuri începând de la 700 de dolari.

Potrivit site-ului Libertatea.ro, iPhone 11 va păstra ideea de design concepută pentru iPhone XR şi este realizat din sticlă şi aluminiu, îmbunătățiri fiind făcute pe partea de cameră foto şi video. Noul model de iPhone are o cameră principală, de 12MP f/1.8 şi o cameră ultra-wide f/2.4. Camera frontală are de asemenea 12MP şi poate să filmeze în rezoluţie 4K şi în slow-motion.

Acesta va fi disponibil în culorile negru, verde, galben, mov, roşu şi alb, iar preţul de pornire este de 700 de dolari.

IPhone 11 Pro are patru camere foto, una dintre acestea cu zoom, cu f/2.0, o îmbunătăţire de la f/2.4 pe modelele precedente. Modelul nou vine echipat cu un ecran OLED "Super Retina XDR" de 5,8" cu luminozitate de 1.200 nits. În ceea ce priveşte durata bateriei, modelul 11 Pro ar trebui să aibă patru ore de autonomie în plus faţă de predecesorul său, iPhone XS. 

Acesta va fi disponibil în culorile verde, auriu, argintiu, gri la preţuri începând de la 1.000 de dolari.

În aceeași prezentare a fost lansat și modelul iPhone 11 Max, dimensiunea ecranului fiind de 6.5″, comparativ cu 11 Pro, al cărui ecran este de 5.8″. Durata bateriei ar urma să fie cu cinci ore în plus faţă de modelul iPhone XS Max, mai scrie sursa citată. Preţul acestui model va începe de la 1.100 dolari.

Modele iPhone sunt dotate și cu un un nou mod nocturn, efecte noi pentru modul portret şi funcţia "Deep fusion", care va fi disponibilă odată cu lansarea sistemului iOS13 şi care constă în realizarea unei fotografii detaliate realizate din mai multe cadre. Tot pentru acestea a fost lansat un nou editor video, integrat în aplicaţia camerei foto.

Data de lansare pentru cele trei modele este 20 septembrie, urmând să ajungă în România în ultima săptămână a lunii septembrie sau în prima săptămână din octombrie.

Pe lângă noile modele de iPhone, compania Apple a anunţat lansarea în perioada următoare de noi iPads, ceasuri Apple şi aplicaţiile Apple Arcade, un serviciu de jocuri, şi Apple TV+.