Premierul Viorica Dăncilă a scăpat luni de trei oameni impuşi de Liviu Dragnea. Primul anunţat că trebuie să plece a fost Darius Vâlcov, consilier al premierului, pe probleme economice. Şefa Fiscului, Mihaela Triculescu a fost şi ea înlocuită, iar ministrul Sănătăţii a schimbat-o pe şefa Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate, Adriana Cotel.

Digi 24 aminteşte că Darius Vâlcov e un apropiat al fostului preşedinte PSD, Liviu Dragnea. Un personaj cu putere de decizie la nivelul Guvernului, deşi a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare, într-un dosar de corupţie, şi cu încă un dosar deschis la DIICOT.

Vâlcov este considerat „creierul” măsurilor legisative importante din guvernarea PSD, începând cu programul de guvernare și mergând până la controversata OUG 114 și legea salarizării. În ultima vreme s-a vorbit intens despre demiterea lui Darius Vâlcov, dar i s-a pus în față și opțiunea de a-și da demisia, lucru pe care l-a ales luni.

A urmat, imediat, înlocuirea șefei Fiscului, Mihaela Triculescu, considerată o apropiată a lui Vâlcov. Triculescu a fost numită la șefia ANAF la începutul acestui an, în ciuda lipsei experienţei. Înainte de a prelua această funcție. ea a fost șefa compartimentului financiar-contabil al firmei de curățenie a Primăriei Cârcea din județul Dolj.

Tot luni a fost demisă și Adriana Cotel, șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, susținută la rândul ei de Darius Vâlcov. Anterior, ea a fost șefa Agenției Naționale a Medicamentului, timp de patru luni. Presa a relatat în repetate rânduri că Triculescu și Cotel sunt prietene cu Darius Vâlcov.

La conducerea ANAF revine Mirela Călugăreanu. Ea a mai fost preşedintele ANAF între iulie 2017 şi martie 2018, când a fost înlocuită de Ionuţ Mişa. Călugăreanu are o experiență de peste 26 de ani în domeniul finanțelor, devenind la acea vreme prima femeie președinte a Fiscului din România.