Carmen Dan și-a dat demisia, luni, din fruntea Ministerului Afacerilor Interne, chiar înainte de ședința în care se va discuta rămânerea ei în funcție.

"Mi-am depus mandatul. Nu voi cere colegilor mei nimic. Plec cu fruntea sus din fruntea Ministerului de Interne. Înţeleg că din cauză că nu mi-am făcut treaba. E o decizie politică", a spus Carmen Dan, înainte de CExN al PSD, potrivit Digi24.ro.

Declarația a fost făcută în contextul în care luni, social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național, pentru a discuta remanierea guvernamentală. Carmen Dan era pe „lista neagră” a premierului Dăncilă, care a evaluat opt membri ai Cabinetului.

„Înțeleg că nu intră în discuție niciun criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum. Mă aștept să ia act de demisia mea. Acum am discutat cu premierul. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii Ministerul de Interne. Plec cu fruntea din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot", a declarat Carmen Dan, conform sursei citate.

Aflată în fruntea MAI de mai bine de un an și jumătate, Carmen Dan a dat naștere unor critici ample prin deciziile luate în calitate de ministru - de la intervenția de la protestul diasporei, din august 2018, până la scandalul numirilor la vârful Poliției Române și organizarea alegerilor europarlamentare din primăvară.

Potrivit HotNews.ro, în locul său este pregătit senatorul Nicolae Moga. De altfel, Dan i-a urat succes acestuia. 

Sursa citată mai arată că în total opt ministere ar putea avea șefi noi, pe lista remaniabililor pe care Viorica Dăncilă o discută cu social-democrații aflându-se, pe lângă Carmen Dan, și Teodor Meleșcanu, de la Externe. În cazul acestuia, șeful său de partid, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat oficial că va pleca de la Palatul Victoria. 

Pe lista extinsă, vehiculată inițial în partid au fost, de asemenea, miniștrii Ecaterina Andronescu (Educație), Bogdan Trif (Turism), Bogdan Matei (Tineret și Sport), Ioan Deneș (Ape și Păduri), Răzvan Cuc (Transporturi), Petre Daea (Agricultură) și Daniel Suciu (Dezvoltare), însă rămâne de văzut ce decizie va lua Dăncilă în privința lor.