Abuz de neconceput din partea unui parlamentar al Puterii! Un senator PSD a cerut să fie dus de urgenţă de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti cu un elicopter SMURD, după ce fusese diagnosticat cu o formă foarte uşoară de enterovirus, adică a avut probleme digestive. Motivul? Halucinant! "Nu a avut încredere în diagnosticul medicilor suceveni", scrie HotNews.ro, citând Obiectiv de Suceava.

Întâmplarea s-a petrecut săptămâna trecută, ea fiind făcută publică miercuri de ziarul sucevean. Sub titlul "Habar n-aveţi ce mişto e să fii senator! Când te strici la burtă, în loc să bei ceai, te plimbi cu elicopterul SMURD", Obiectiv de Suceava notează că senatorul PSD Virginel Iordache "nu a ţinut cont de recomandările medicilor suceveni, ba mai mult, le-ar fi vorbit urât şi ar fi menţionat în repetate rânduri că el nu va fi tratat aici, în provincie".

"În aceste condiţii, s-a operat transferul pacientului către Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", unde a primit acelaşi diagnostic, de virus aerogen, prezentând o formă foarte uşoară. În concluzie, senatorul PSD a fost transferat cu un elicopter SMURD, către un spital bucureştean pentru o durere de cap şi un episod de diaree", arată Obiectiv de Suceava.

Potrivit sursei citate, medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a contactat redacţia pentru a preciza că nu el personal a autorizat deplasarea elicopterului SMURD, arătând că solicitarea a venit de la medicii Spitalului Judeţean Suceava.

Senatorul Virginel Iordache nu a putut fi contactat de reporterii "Obiectiv" pentru un punct de ve­de­re, deşi a fost apelat de mai multe ori.