Principalul suspect în cazul ameninţărilor cu moartea primite de jurnalista de investigaţie Emilia Şercan este, culmea, un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Potrivit hotnews.ro, care citează surse judiciare, miercuri dimineaţa au loc mai multe percheziții la Academia de Poliție în legătură cu amenințările cu moartea vizând-o pe jurnalista Emilia Șercan.

De asemenea, au loc percheziţii și la locuința ofițerului de Poliție, fiind puse în aplicare două mandate de percheziție, scrie hotnews.ro.

Suspect este ofiţerul Adrian George Bărbulescu. El a fost în Slatina, urmând să fie adus în calitate de suspect în București, în baza unui mandat de aducere, informează aceeaşi publicaţie.

Pe Facebook, Emilia Şercan s-a declarat consternată de faptul că a fost ameninţată tocmai de un poliţist.

"A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție", a scris jurnalista pe Facebook.

De asemenea, Șercan a spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că faptul că s-a ajuns ca ea să fie amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție arată că investigațiile sale au fost cât se poate de corecte și "au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate". De asemenea, ea a spus că este curioasă dacă tânărul a acţionat singur şi din proprie iniţiativă.

Pe 17 aprilie, Emilia Șercan a anunțat printr-o postare pe Facebook că a primit amenințări cu moartea.

În ultimii ani, jurnalista a publicat mai multe anchete în care dezvăluia plagiate ale mai multor persoane cu funcţii înalte. "Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum", scria ea la acea vreme.

Citeşte şi: Impostorii îşi ascut cuţitele! Jurnalista Emilia Şercan, ameninţată cu moartea