Celebrul aplinist arădean Torok Zsolt, în vârstă de 45 de ani, dat dispărut de către soţie sâmbătă dimineaţă, a fost găsit mort.

"Din păcate a fost găsit decedat. A căzut printre stânci în zona Vîrfului Negoiu", au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Potrivit aceleiaşi surse, echipele de salvare au început cercetările imediat după alarmare, în acţiune fiind cooptaţi salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş, dar şi un elicopter al MAI.

Unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti români, Torok Zsolt a urcat în 2016 cinci vârfuri în Himalaya, din care în trei ascensiuni l-a avut alături pe alpinistul Vlad Căpuşan.

Cei doi au au reuşit două premiere naţionale şi o premieră mondială, fiind primii oameni care au escaladat Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri. Masivul nu a mai fost urcat de nimeni până în acel moment, deşi vârful era deschis ascensiunii încă din 2003.

Torok Zsolt a condus în 2013 expediţia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat la 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanţă în alpinismul românesc.

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinşti români la nivel mondial, sportivul a mai fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor şi pe K2.