PSD-istul Marcel Ciolacu a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, devenind astfel al treilea om în stat. 

Ciolacu a fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, cu care obişnuia să meargă la pescuit, însă a trecut apoi în barca lui Mihai Tudose.

În tinereţe, Ciolacu mergea la vânătoare alături de Omar Hayssam, sirianul condamnat pentru terorism, după ce a pus la cale răpirea a trei jurnalişti, scrie adevarul.ro.

El apare în fotografii alături de acesta făcute în urmă cu circa 20 de ani.

Marcel Ciolacu a obţinut, miercuri, 172 de voturi pentru, la votul în plen. Din partea PNL, USR şi PMP a candidat Raluca Turcan, care a obţinut 100 de voturi, iar candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat de 20 de deputaţi.

"Nu aţi înţeles nimic din votul pe care l-au dat românii", a spus, în plen, Turcan.

Votul din plen a avut loc după ce în coaliţia PSD-ALDE au apărut tensiuni, iar ALDE ameninţa că nu-l va vota pe Ciolacu. Potrivit digi24.o, Călin Popescu Tăriceanu s-a supărat deoarece, deşi i se promisese că votul pentru ridicarea imunităţii sale va fi amânat cu două săptămâni, Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, a convocat şedinţa şi a cerut vot miercuri dimineaţa, în regim de urgenţă, spun surse din PSD.

Mediafax scrie că, începând din 2002, Ciolacu a fost consilier local şi prefect interimar la Buzău. În martie 2013, prim-ministrul de atunci Victor Ponta l-a numit pe Ciolacu în funcţia de consilier onorific, pe probleme de regionalizare şi administraţie publică, iar în 2014 Marcel Ciolacu a devenit secretar al Camerei Deputaţilor.

Totodată, între 2007 şi 2008, Ciolacu a condus la Buzău compania primăriei, Urbis Serv. În 2009, Curtea de Conturi Buzău constata că firma municipalităţii Buzău, Urbis Serv, condusă de Marcel Ciolacu între 2007 şi 2008, a încheiat ilegal un contract cu o firmă deţinută de un coleg de partid – fostul consilier judeţean PSD Dumitru Dobrică, prin care municipalitatea buzoiană a fost păgubită cu aproximativ 1,3 milioane de euro, mai relatează Mediafax.ro.

Camera Deputaţilor a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.