Tânăra de 30 de ani care activa ca medic al Spitalului din Ilfov fără a avea o autorizație, Raluca Daniela Bîrsan, şi-a „photoshopat” diploma de licenţă.

De fapt, diploma îi aparţinea de fapt unui absolvent de Jurnalism de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu care şi-a făcut publice mai multe distincţii pe paltforma proprie de wordpress.

Tânărul se numeşte Alin Barbu şi a absolvit Facultatea de Jurnalism în 2008 la Universitatea din Sibiu. Bîrsan a accesat site-ul fostului student - alynbarbu.wordpress.com - a descărcat diploma, după care a modificat-o în Photoshop, scrie, miercuri, HotNews.ro.

"Domnul şi-a ridicat personal diploma de la noi, din Sibiu, dar el are un blog, în care sunt afişate diplomele lui, faţă - verso, deci a fost foarte simplu ca cineva să intre în posesia diplomei lui. Domnul are un blog unde există diplomele lui faţă - verso. Diploma a fost descărcată de pe internet, după care photoshopată", a explicat Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

Marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea declara faptul că documentul prezentat de Bîrsan privind un eventual rezidenţiat efectuat de aceasta este fals, pretinsa „doctoriță” nu a fost înscrisă la vreun examen de rezidenţiat şi nici nu a fost înscrisă ca medic rezident cu un contract la vreun spital plătitor.

Cu toate acestea, Bîrsan a reuşit să ajungă la spital printr-un contract de voluntariat cu Spitalul din Ilfov, semnat de un jurist al spitalului. "Din anul 2014, statutul voluntariatului în România s-a schimbat: Nicio instituţie publică nu poate încheia contracte de voluntariat direct cu aceste instituţii. Am în faţă contractul de semnat de doamna Bîrsan cu Spitalul din Ilfov, semnat de un consilier juridic, care probabil nu ştia că legea voluntariatului s-a schimbat", spune minictrul Sănătăţii.

Tot Sorina Pintea a mai dezvăluit că doctoriţa a putut să opereze ca medic timp de 10 ani având complicitatea unei persoane din spital, care ştia povestea.

Sorina Pintea a mai spus că Ministerul Sănătăţii va depune o plângere penală în acest caz.

Citiţi pe această temă articolul: "Încă un medic fals, descoperit într-un spital de stat: O tânără de 30 de ani făcea operaţii ginecologice!"