La câteva zile după ce comisarii pentru Protecţia Consumatorilor Cluj au descoperit prezervative Durex pline cu găuri, compania reacţionează susţinând că prezervativele găsite cu probleme au fost contrafăcute.

"Ca urmare a verificărilor, compania aduce la cunoştinţa publicului larg că prezervativele Durex Extra Safe aferente celor patru loturi identificate de autorităţile din Cluj nu au fost produse şi nici puse pe piaţă de către Durex, acestea fiind produse contrafăcute", se arată într-un comunicat transmis presei de către Durex, menţionând că îşi exprimă interesul pentru un dialog deschis cu autorităţile şi consumatorii pentru a preveni şi stopa fenomenul produselor contrafăcute.

"Calitatea şi siguranţa produselor, precum şi sănătatea oamenilor, reprezintă o prioritate majoră pentru Durex compania fiind implicată în mod activ în lupta împotriva celor care pun pe piaţă produse contrafăcute şi a celor care îî sprijină. Prezervativele autentice Durex sunt de calitate superioară, acestea trecând print-un proces amplu de testare a siguranţei şi calităţii înainte să ajungă pe piaţă şi la consumatori. De asemenea, prezervativele autentice Durex sunt fabricate cu respectarea întocmai a legislaţiei şi standardelor aplicabile", dau asigurări cei de la Durex.

Compania îi îndeamnă pe ceic care au suspiciuni cu privire la calitatea şi autenticitatea produselor Durex, precum şi cei care vor să primească informaţii detaliate privind cele patru loturi de prezervative contrafăcute Durex Extra Safe identificate de autorităţile din Cluj, să contacteze compania la office-romania@rb.com sau Telefonul Consumatorului – 021 529 67 00 de luni până vineri între orele 9 şi 17.

Site-ul ziardecluj.ro anunţa, în urmă cu aproape o săptămână,  că angajaţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj au verificat doi distribuitori de prezervative Durex după ce un client a reclamat faptul că prezervativul pe care l-a folosit s-a spart. Este vorba despre un prezervativ extra safe marca Durex.

Comisarii au testat un asemenea produs în faţa jurnaliştilor, umplând un prezervativ cu apă. Rezultatul? "Prezervativul s-a transformat într-o adevărată stropitoare. Apa ţâşnea din mai multe găuri", arată sursa citată.

Loturile în care comisarii CJPC Cluj au găsit prezervative cu găuri au numerele 0010815033 (termen de valabilitate 2020/09), 20108512 (termen de valabilitate 2020/07), 0010815033, cu termn de valabilitate 2020/06.