Doi pensionari din Bucureşti vor ţine minte pe vecie prima întâlnire cu viitorul lor ginere. Erau în apartamentul acestuia din Capitală când au descins mascaţii, care nu ştiau că se află la adresa greşită, scrie digi24.ro.

Trupele speciale căutau o femeie suspectă de înşelăciune, care are domiciliul la respectiva adresă, chiar dacă niciodată n-a locuit acolo.

Până să se convingă că cei din apartament habar n-aveau cine e suspecta, poliţiştii au respectat întocmai procedurile: au îndoit uşa cu berbecul, i-au trântit pe jos, i-au ameninţat cu arma şi i-au percheziţionat pe "suspecţi". Iar pe cei mai puţin "cooperanţi" i-au convins cu patul armei. Apoi au plecat fără să-şi ceară scuze.

"N-au sunat la uşă. Şi-au făcut simţită prezenţa lovind cu berbece în uşă şi dând cu picioarele în uşă, în condiţiile în care uşa era descuiată. Ar fi putut să apese pe clanţă şi să intre normal", s-a plâns Corneliu Riegler, proprietarul apartamentului. Profesor de istorie, bărbatul nu era acasă când s-a petrecut scena, în locuinţă fiind doar iubita lui şi părinţii acesteia.

"Au pus-o în genunchi şi cu mâinile la ceafă şi cu puşca îndreptată spre ea. Din bucătărie a ieşit mama acesteia de 70 de ani. Au luat-o de păr şi au trântit-o aici în hol. Din această direcţie a venit tatăl de 70 de ani. Pe el l-au lovit cu patul puştii", a mai povestit Riegler.

Când iubita l-a sunat, profesorul a mers rapid acasă şi i-a găsit pe poliţişti plecând. Aceştia n-au vrut să-i ofere prea multe explicaţii, mai cu seamă că Riegler a început să-i filmeze. Nu de-alta, spune el, dar nici n-a fost pentru prima oară când mascaţii au descins din greşeală în casa lui. "Au mai căutat-o pe femeia asta şi în urmă cu cinci ani, şi cu doi ani, şi cu un an. De fiecare dată le-am zis că nu o cunosc, n-a locuit aici", a mai spus proprietarul locuinţei.

Viitorul său socru şi-a scos un certificat medico-legal care atestă rănile de pe braţe.

Deşi victimele susţin că mascaţii au făcut exces de zel, reprezentanţii poliţiei spun că intervenţia a respectat întocmai procedura obişnuită. "După ce au sunat la uşă conform procedurii, poliţiştii au încercat pătrunderea în locuinţă prin forţarea uşii de acces, dar în acelaşi timp persoanele aflate în interior au răspuns şi au deschis uşa. S-a stabilit că acestea nu au legătură cu dosarul penal aflat în cercetare, astfel că nu s-a continuat activitatea procedurală de percheziţie", a declarat Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, instituţie care a coordonat misiunea. 

Proprietarul apartamentului e hotărât să depună o plângere împotriva celor care i-au speriat viitorii socri. Legea e, însă, de partea poliţiştilor, spun specialiştii, pentru că mandatul a fost acordat de judecător şi permitea percheziţii în acea locuinţă.