În doar câteva minute, grindina și ploaia au distrus zeci de mașini și acoperișuri, marți după-amiază în județul Sălaj. Bulevardele din Zalău au fost și ele inundate pentru că sistemul de canalizare nu a putut face față unei asemenea căderi de precipitații. 

Mai multe localităţi din judeţul Sălaj au intrat marţi, sub un Cod portocaliu de tornadă, grindină şi furtună. Ulterior, Administrația Națională de Meteorologie a emis și un Cod roșu pentru această zonă. 

Potrivit știridecluj.ro, în Zalău, furtuna a început în jurul orei 15.20, iar timp de 15 minute grindina de dimensiunile unei nuci a distrus parțial zeci de maşini şi acoperişuri.

Cetățenii din Zalău, Jibou, Hereclean, Creaca, Mirșid și Crișeni au fost avertizați prin intermediul sistemului Ro-Alert să evite deplasarea în aer liber. Codul roșu a fost valabil până la ora 16. După furtună mulți localnici au urcat în pod pentru a-și repara acoperișul. 

Norii s-au îndreptat apoi spre Bihor arată presasm.ro, unde grindina, deşi de dimensiuni mai mici a atacat culturi agricole.