Guvernul Viktor Orban a lansat un nou atac la adresa României, publicând pe un site oficial al Executivului de la Budapesta un text care acuză Tratatul de la Trianon ca distrugând naţiunea maghiară, dar şi o fotografie de propagandă care sugerează că România a rupt Transilvania de la Ungaria, scrie digi24.ro.

Pe site-ul guvernamental About Hungary a apărut o declaraţie a secretarului de stat Árpád János Potápi, care spune că Tratatul de la Trianon a distrus economia Ungariei, dar şi societatea şi sistemul politic al acesteia. Potapi a spus la un post de televiziune că Ungaria a fost forţată acum 99 de ani să semneze Tratatul în Castelul Trianon de la Versailles, şi că acesta ar fi fost gândit intenţionat să distrugă Ungaria. 

Declaraţiile lui Potápi sunt însoţite de o hartă istorică care sugerează că statele vecine au rupt bucăţi din Ungaria, inclusiv România figurând cu o mână desenată care rupe Transilvania din corpul Ungariei.

MAE român a reacţionat pe Twiiter. "Ministerul Afacerilor Exetrne din România condamnă cu fermitate evocarea istoriei de către înalţi oficiali maghiari prin referiri la harta Imperiului Austro Ungar dinainte de Trianon, ceea ce încalcă esenţa şi principiile UE, faţă de care România rămâne ferm angajată", se arată în mesajul MAE.