După ce vineri dimineaţă o bucureşteancă a reclamat că o femeie în vârstă de 57 de ani a ameninţat-o, la metrou, până vineri seară, alte trei persoane au sesizat poliţiştii că au fost ameninţate. "Nu scapi de mine", ar fi spus vineri dimineață agresoarea, care, totuşi, nu a atins-o pe femeia care a depus plângerea.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, a anunţat că, după mediatizarea primului caz, încă 3 persoane au depus plângeri, pe aceeași temă, două femei şi un tânăr.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, IGPR are a precizat că din audieri şi investigaţii, poliţiştii au conturat ipoteza că, şi în aceste cazuri, persoana care ar fi avut un limbaj ameninţător este aceeaşi cu cea identificată vineri dimineaţă şi care, în prezent, se află în investigaţii la o unitate spitalicească. De altfel, femeia de 57 de ani va rămâne internată, fiind tratată pentru afecţiuni psihice.

"În fiecare caz a fost vorba strict de cuvinte ameninţătoare, nefiind înregistrat vreun contact fizic între persoanele care au formulat sesizările şi femeia în cauză", a arătat IGPR.

Femeia acuzată că ar fi ameninţat, vineri dimineaţă, o persoană, la metrou, a spus la ieşirea de la audierile de la Poliţia Metrou că ea nu a avut nicio intenţie să facă nimănui rău şi că nu are probleme psihice.

"Am rugat-o frumos, că vomitam. Nu ştiu de ce a făcut plângere. Am un copil bolnav în spital. O rugam să se dea din faţa mea, că voiam să vomit. Nu am avut niciodată probleme psihice. Am terminat liceul real. Nu i-am zis nimic. Să vină înaintea mea să spună ce i-am zis", a spus femeia, la ieşirea din unitatea Poliţia Metrou, conform Mediafax.

Situaţia vine la doar câteva zile după ce o tânără a murit, împinsă de pe peron, în faţa metroului, de către o femeie de 36 de ani. O altă tânără a scăpat pentru că s-a luptat, de aceeaşi agresoare.