Echipa formată din bihoreanca  Irina Bara şi Monica Niculescu a câştigat, vineri, competiţia de dublu, calificându-se astfel în turul 3 de la Australian Open. Româncele au jucat cu unele dintre favoritele competiţiei.

Potrivit Europafm.ro, meciul a durat două ore şi patru minute, iar în primul set al meciului româncele au avut mai multe probleme la serviciu, dar şi-au revenit repede. Perechea le-a depăşit pe Lucie Hradecka din Cehia şi pe Ekaterina Makarova din Rusia cu scorul de 6-4, 7-6. În primul set, adversarele au avut mai multe ocazii de a câştiga, dar în setul doi româncele au reuşit să se mobilizeze. 

În optimi, Irina Bara şi Monica Niculescu se vor confrunta cu echipa învingătoare din meciul disputat între Margarita Gasparian şi Daria Gavrilova (Rusia, Australia) şi Raquel Atawo şi Katarina Srebotnik (SUA, Slovenia), care sunt cap de serie numărul 9. 

Sursa citată mai precizează faptul că româncele erau locul şase în topul echipelor pentru câştigarea trofeului. 

Performanţa de a ajunge în optimi este recompensată de Australian Open cu un premiu total în valoare de 55.000 dolari australieni, echivalentul a 40.000 dolari americani, şi câte 250 de puncte în WTA.