Conducerea Jandarmeriei a anunţat că a identificat jandarmul care, sâmbătă, a dat cu pumnii în manifestanţii din Capitală şi că, în baza unei anchete interne, vor fi stabilite cauzele care au dus la acest comportament.

Pe Facebook, poliţistul Marian Godină a susţinut că jandarmul ar fi acelaşi care l-a protejat pe Liviu Dragnea atunci când liderul PSD a fost chemat la DNA.

"Mi se pare mie sau ăsta e acelaşi jandarm care aseară împărţea pumni? Glumesc, nu mi se pare, chiar el e. Hmmm, dar ce protectiv şi calm e de data asta", a scris poliţistul pe pagina lui de Facebook urmărită de peste 450.000 de persoane, postând o fotografie cu jandarmul respectiv şi Liviu Dragnea. 

"Aseară l-am văzut pe colegul nostru jandarm, dând cu pumnul în stânga şi dreapta, chiar şi într-un bătrân care i-ar fi putut fi tată. Normal că m-am indignat şi că am postat. Şi ştiţi ce e frumos? Că-s perfect liber, nu sunt dator nimănui să scriu ce mi se spune, scriu exact ce am în cap şi îmi asum asta. Pot să laud, dar să şi critic, iar dacă v-aţi supărat şi acum aţi pune mâna pe mine, aţi simţi că nu-mi pasă", a mai scris Marian Godină.

Reprezentanţii Jandarmeriei, în speţă purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că instituţia analizează imaginile incriminatoare, dar că ieşirea jandarmului a fost un "caz individual" şi că, probabil, omul şi-a pierdut calmul sub presiunea mulţimii.

Au apărut şi fotografii cu jandarmul respectiv de sâmbătă seara în timp ce ţinea gardul prin care protestatarii erau ţinuţi departe de carosabil. Una dintre imagini pare a fi capturată după ce jandarmul ar fi fost el însuşi lovit de manifestanţi.