Eroare a autorităților italiene. Ministerului Afacerilor Externe, a revenit, miercuri, după ce a anunțat că doi români au decedat în urma prăbuşirii unui viaduct al autostrăzii A10 în Italia, în apropiere de Genova. Unul dintre români este în viaţă, dar în comă profundă, de gradul IV. Familia ar fi descoperit eroarea, când a fost chemată să identifice cadavrul.

"În continuarea informaţiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Având în vedere dificultăţile majore întâmpinate de autorităţile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident şi ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetăţenilor afectaţi, s-a constatat faptul că primul dintre cetăţenii români declarat ca decedat de către autorităţile italiene, la data de 14 august 2018, este în viaţă şi este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova", informează MAE, într-un comunicat de presă remis miercuri agenţiei de presă Mediafax.

Reprezentanţii ministerului au mai precizat că "eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neînsufletit prezentat de autorităţile italiene pentru identificare nu era cel al cetăţeanului român în cauză".

Libertatea.ro scrie că românul care a rămas în viaţă este gorjeanul Marian Roşca, din localitatea Curtişoara, Gorj. El plecase din România în Franţa, pentru un trai mai bun, în urmă cu câţiva ani. Nu este căsătorit şi nu are copii.