Mai mulţi protestatari #rezist, între care şi jurnalistul independent Mălin Bot, au scris, sâmbătă, cu vopsea, mesaje obscene pe poarta vilei vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi au lipit mai multe afişe pe uşa garajului său, ca răspuns la gestul obscen făcut, zilele trecute, de Iordache, în plenul Camerei Deputaţilor.

Uşile garajului locuinţei fostului ministru al Justiţiei imagini care reproduc gestul lui Iordache din Parlament şi erau prezentate ca mesaje din partea românilor din diverse zone ale ţării sau din diaspora, arată adevarul.ro.

Toţi cei 6 au fost amendaţi, cu câte 300 de lei.

În cazul în care Iordache va depune plângere, fapt care până acum nu s-a întâmplat, cei şase protestatari s-ar putea alege şi cu dosare penale.

„Analizez, fără îndoială. Analizez toate posibilitățile. Lucrurile au mers mult prea departe. Nu au nicio legătură acțiunile din Parlament cu astfel de purtări în spațiul public", a afirmat Iordache, potrivit HotNews.ro, întrebat dacă va depune o plângere la poliție împotriva protestatarilor.

"În urma unei sesizări prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute protestează pe o stradă din oraşul Bragadiru, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat şase persoane. Pe numele acestora au fost întocmite procese verbale de contravenţie, cuantumul total al amenzilor aplicate fiind de 1.800 de lei (300 de lei pentru fiecare participant), pentru săvârşirea contravenţiei prevazute de Legea 61 Art. 2 pct. 14, respectiv "scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate"", a transmis Poliţia Ilfov.

După cum se ştie, miercuri, deputatul PSD Florin Iordache le-a arătat parlamentarilor din Opoziţie degetul mijlociu de la ambele mâini, în şedinţa de plen, pentru ca ulterior să nu mai recunoască gestul făcut. El le-a spus jurnaliştilor care l-au chestionat în legătură cu gestul obscen, că avea mâinile ridicate.

Un ONG a depus plângere la Poliţie împotriva sa, iar Bloomberg a relatat incidentul sub titlul "Un raport al UE privind corupţia primeşte degetul mijlociu în România".

Florin Iordache este autorul Ordonanţei 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă. Ulterior, Iordache a fost instalat de Liviu Dragnea în fruntea Comisiei parlamentare care a modificat legile Justiţiei şi codurile penale.

Vezi mai jos întreaga scenă, filmată de jurnalistul Mălin Bot.