Românii nemulţumiţi de guvernul PSD-ALDE s-au "reactivat" în stradă. Mii de oameni au protestat în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de ordonanţa prin care Guvernul Dăncilă a modificat legile justiţiei, arătându-şi totodată susţinerea faţă de judecători şi procurori.

Potrivit hotnews.ro, în Piaţa Victoriei s-au strâns, duminică seară, 8.000 de protestatari, însă alte site-uri de ştiri susţin că ar fi vorba chiar de 10.000 de oameni. S-au scandat mesaje împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi pro Laura Codruţa Kovesi. 

"Dragnea, nu uita, puşcăria-i casa ta!", "Afară cu PSD din ţară", "Libertate!" şi "Analfabeta", „M...e PSD!”, "Hoţii!" si "Anticipate!". De asemenea, oamenii scandează împotriva Jandarmeriei: „Cât de javră poți să fii, să gazezi niște copii!”, „Jandarmerie, m...e și ție!”. Pe de altă parte, Jandarmeria a transmis presei un comunicat, prin care anunţă că protestul din Bucureşti nu este autorizat.

Totodată, pe o clădire din Piaţa Victoriei a fost proiectat mesajul „Referendum”, iar oamenii au cerut şi organizarea de alegeri anticipate. Pe unele dintre pancarte a putut fi văzut şi mesajul "Nu mor procurorii când vor infractorii".

Revendicări similare au avut şi protestatarii din Cluj şi Sibiu, notează Mediafax.ro. S-a protestat, de asemenea, la Sibiu, Constanţa, Braşov, Satu Mare, Baia Mare, Timişoara, Buzău, Iaşi. De asemenea, aşa cum BIHOREANUL a scris, un protest a avut loc şi Oradea.

Peste tot, manifestanţii cer abrogarea OUG 7/2019, care modifică legile justiţiei, dar şi demisia Guvernului.