Premierul Viorica Dăncilă a făcut, miercuri, o nouă gafă. În şedinţa de Guvern în care a prezentat performanţele economice, Dăncilă a sus că România a "devastat" state puternice.

Este drept că prim-ministrul şi-a dat seama rapid de greşeala făcută şi s-a corectat.

Adevarul.ro notează că Dăncilă a lăudat exporturile României, despre care spune că s-au majorat cu mult peste media europeană, premierul uitând însă să menţioneze cât de mult au crescut importurile ţării

"În primele 10 luni ale anului 2018 Romania a înregistrat o majorare a exporturilor cu 9,2%, în timp ce la nivelul celor 28 de state membre, exporturile au crescut doar cu 5,3%", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, înainte de adăuga:

"România se situează pe locul 7 în ceea ce priveşte dinamica exporturilor totale, devastând ... de ... devansând state puternice precum Franţa. cu 4,6%, Germania, cu 4,1% sau Italia cu 3,8%" (Video, de la minutul 5,27).

Miercuri, INS a anunţat că România a ajuns la un deficit comercial de 13,4 miliarde euro, după primele 11 luni din an, pentru că deşi exporturile au urcat cu 8,6%, la 63,133 miliarde euro, importurile au crescut mai puternic, cu 10,1%, la 76,546 miliarde euro, mai scrie adevarul.ro.