Biroul Politic Naţional a validat, joi, lista cu candidaţii pentru alegerile europarlamentare. PNL a votat pentru 21 de candidaţi, însă doar 12 sunt eligibili, anunţă HotNews.ro. Cap de listă este realizatorul TV Rareş Bogdan, recent reînscris în partid, iar pe locul 2 este primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, orădean de origine. Bihoreanul Vasile Blaga ocupă locul 6.

Potrivit sursi citate, lista cu candidaţii eligibili, validaţi în Biroul Politic Naţional al PNL este următoarea:

1. Rareş Bogdan, jurnalist Realitatea TV

2. Mircea Hava, primar Alba Iulia

3. Siegfried Mureşan, europarlamentar

4. Daniel Buda, europarlamentar

5. Adina Vălean, europarlamentar

6. Vasile Blaga, fost co-preşedinte PNL, fost preşedinte PDL

7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL

8. Gheorghe Falcă, primar Arad

9. Cristian Buşoi, europarlamentar

10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar

11. Vlad Nistor

12. Mihai Ţurcanu, europarlamentar

Chestionat de jurnalişti, liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că Rareş Bogdan are profil de luptător împotriva abuzurilor. "Un partid este într-un proces continuu de atragere de valori din societate, de atragere de lideri care apără aceleaşi principiii şi valori. Rareş Bogdan este un om foarte bine cunoscut, este un profil de luptător împotriva abuzurilor, sistemului de putere construit de majoritatea PSD-ALDE, este un om care îşi iubeşte ţara şi se va bate cu toată forţa pentru a promova interesele României în lume", a declarat liderul PNL, conform HotNews.ro.

Cu acelaşi prilej, Orban s-a declarat convins că preşedintele Klaus Iohannis, cu care se consultă periodic, "priveşte cu ochi buni" candidatura lui Rareş Bogdan din partea liberalilor la alegerile pentru Parlamentul European.