Oamenii din echipa de campanie a preşedintelui Klaus Iohannis au făcut o alegere controversată în ceea ce priveşte sloganul acestuia pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Pe bannerele de campanie ale lui Iohannis stă mesajul "Pentru O Românie Normală", acronimul rezultat fiind "PORN". 

Sloganul a stârnit o serie de glume în mediul online şi a stat la baza mai multor meme. "Ce iese dacă abreviem sloganul lui Iohannis? E de pe pagina oficiala. Preşedintele porn? E bun, potrivit, veridic, nu? Că parcă toţi ne-au … în anii ăştia din toate poziţiile", a scris un internaut. Un altul a remarcat simplu: "PORN Level: President"

"Echipa lui KWI nu bubuie deloc de inteligenta. Asta e clar! Cum sa-i faci presedintelui in functie un astfel de slogan - PORN??!! Am tot sperat sa fie fake!", a scris şi jurnalistul Bogdan Ocnaru, pe Facebook.

Deşi campania oficială începe pe 12 octombrie, candidaţii la prezidenţiale au dat startul competiţiei, amplasând corturi şi bannere cu mesaje, scrie Mediafax.ro. 

Sloganul premierului Viorica Dăncilă este ,,Alături de fiecare român". Candidatul PSD pune accentul, în lupta pentru prezidenţiale, pe cetăţeni, din spusele sale.

Mesajul de campanie al prezidenţiabilului USR-PLUS, Dan Barna, este "Fericiţi în România".

Şi UDMR va merge alături de Kelemen Hunor în cursa pentru Cotroceni cu mesajul "Respect pentru toţi". 

Sâmbătă, şi Kelemen Hunor a avut un mesaj ce poate avea dublu înţeles. "Eu cred că aţi încercat mult-mult cu preşedinţi români, aţi încercat şi cu un preşedinte de etnie germană, acum e rândul să încercaţi şi cu un maghiar", a spus acesta în timp ce se afla în judeţul Harghita.