Liviu Dragnea a avut, luni după amiază, prima reacţie după revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Acesta a spus că discuţiile despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis nu au luat sfârşit, ci vor continua în partid. Motivul? Demersul lui Iohannis nu ar fi fost unul sincer.

"Preşedintele arată de mult că nu respectă Constituţia. Nu mai are puterea să fie un preşedinte deasupra partidelor, un preşedinte care să fie mediator. Discuţia despre suspendare va contina în partid. Dacă ar fi fost un demers sincer, o făcea de la început, nu ţinea acest subiect 30 de zile pe agenda publică. Probabil că au intervenit alte presiuni de natură personală, calcule personale, habar n-am. Nu cred că a făcut-o de dragul respectării Constituţiei, dar discuţia despre suspendare nu era generată doar de această încălcare a Constituţiei, ci de un complex de abateri constituţionale ale preşedintelui. Faptul că a făcut un obicei în a bloca şi întarzia aproape orice lege a Parlamentului şi aproape orice iniţiativă a Guvernului", a spus Liviu Dragnea, potrivit site-ului adevarul.ro

Liderul PSD a subliniat că "discuţia despre suspendare va continua în partid şi vom discuta şi în coaliţie", precizând că este "o discuţie foarte serioasă pe care trebuie să o purtăm foarte aşezat pentru că este un demers foarte serios".

De asemenea, liderul PSD a mai spus şi că "nu este o victorie pentru nimeni" revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. "Faptul că noi convieţuim de ani de zile cu un sistem subteran nu poate fi o victorie.  Ce bucurie poate să fie? Bucuria va fi când această ţară se va elibera. Când va fi asta? Cine va fi în viaţă atunci? Nu am de unde să ştiu. Sper ca combatarea corupţiei să aibă loc într-un mod eficient, dar în primul rând cu respectarea legii şi a procedurilor. Trebuie o reformă profundă din partea celor care instrumentează. Domnul Tăriceanu nu a respins decizia suspendării", a mai declarat Dragnea potrivit Adevarul.

În legătură cu numirea noului şef al DNA, liderul PSD a spus că "va fi o decizie a Ministrului Justiţiei" şi că acesta ar trebui să grăbească declanşarea procedurilor.