Duminică, România a înregistrat primul deces al unui bolnav infectat cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că este vorba de un pacient cu afecţiuni preexistente, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer), scrie mediafax.ro. Bărbatul avea 67 de ani, suferea de cancer pulmonar şi era internat la Craiova.

Adevărul.ro scrie că pacientul a venit din Franţa pe 6 martie, ţară în care locuia de 10 ani, tocmai pentru că fusese diagnosticat cu cancer în fază terminală. Nouă zile mai târziu, a fost internat la spitalul din Filiaşi, iar medicii din această unitate au cerut DSP Dolj să fie testat pentru coronavirus. DSP a refuzat însă, arătând că Franţa nu este pe lista ţărilor "roşii".

Abia pe 16 martie, când pacientul a făcut febră, a fost testat pentru COVID-19, iar analizele au arătat că era infectat. Atunci, pacientul a fost transferat la spitalul din Craiova, în stare gravă.

Între timp, autorităţile continuă ancheta epidemiologică, pentru a lămuri câte persoane au intrat în contact cu bărbatul. La Filiaşi, medicii şi asistentele care l-au tratat au intrat în izolare.

În momentul de faţă, în România, din rândul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, mai este o femeie în stare gravă. Aceasta este internată la spitalul din Iaşi.