Câțiva reprezentanți ai PSD au criticat deja înființarea Alianței Vestului, semnată de primarii din Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara și Arad. Printr-o postare pe Facebook, europarlamentarul de Bihor Emilian Pavel o caracterizează drept „alianța primarilor populiști”, care are proiecte „prioritare ale Guvernului PSD”, iar mesajul transmis „nu este unul de unitate”.

"Mi-am propus sa analizez aceasta noua inventie PNL din mai multe motive", şi-a început Pavel mesajul postat pe Facebook, fără însă a oferi mai departe o analiză coerentă. 

"1. Vreau sa vad unde este plus-valoarea. 2. Sunt dator colegilor din tara pentru ca, intamplator, este si primarul orasului meu implicat. Primul capitol de prioritati al aliantei primarilor populisti din Vest contine proiecte prioritare ale Guvernului PSD, dar in care aceste primarii nu au atributii. Am gasit totusi ceva: Creşterea mobilităţii ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren / tramvai / troleibus / autobus electric / metrou metropolitan - SUCCES In cadrul acestui capitol am mai gasit ceva ce contrazice declaratiile la nivel national a (!) sefilor acestor primari! Sprijinirea legii parteneriatului public-privat pentru proiecte de infrastructură", a continuat PSD-istul. 

Acesta şi-a încheiat mesajul cu: "Am ales sa pun drept "bullet point" semnul `100` pentru ca stiti si voi, mesajul dat de aceasta coalitie, fara atributii in domeniile propuse, nu este unul de unitate".

Mai dur a fost un consilier judeţean PSD din Neamţ, Adrian Bourceanu, care a spus că alianţa este cel mai mare pericol la adresa integrităţii statului român.

"Aud că s-a inventat o aşa numită «alianţa a vestului» care din punct de vedere economic se rupe de ceea ce însemnă România economică actuală. Cred sincer că nu a existat niciodată în istoria României de după 1918 un pericol mai mare la adresa integrităţii şi independenţei statului român ca acest concept care tinde să devină un «brand» după modelul Italiei, cu referire nordul acestui stat. Aştept cu maxim interes ca în principal factorii diplomatici şi de decizie a guvernului român să clarifice în tandem cu " românii" care au inventat acest atac la adresa României acestă «nouă viziune»", spune Adrian Bourceanu, citat de vestea.net. 

Citește și: Primarii din Oradea, Cluj, Timişoara şi Arad au semnat Alianţa Vestului. Ilie Bolojan: Vrem ca cei care caută un viitor mai bun să-l găsească în România (VIDEO)