Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va numi miniștrii propusi la Dezvoltare și Transporturi, până cel puțin după „sărbătorile de Centenar. „După 1 decembrie discutăm, până atunci nu schimbăm miniștri”, a declarat Iohannis.

„Deci în acestă săptămînă nu va mai exista nicio schimbare de miniști. Această propunere de remaniere în remaniere va fi analizată cel mai devreme de 1 decembrie. După 1 decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul, până atunci nu vom schimba nimic, punct”, a spus Iohannis. 

Șeful statului a spus că PSD a rotit 70 de persoane în guvernele din ultimii doi ani. „Așa nu se poate guverna. Cum să ne imaginăm că poate funcționa un guvern cu două remanieri într-o săptămână. Nu sunt de acord să contribui cu o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel”, a spus Iohannis.

Întrebat despre demisia ministrului Transporturilor și refuzul său de a numi un înlocuitor, șeful statului a spus că nimic din ce face „nu pune în dificultate Guvernul”. „Guvernul este complet, nu are decât să lucreze. Nu cred că românii au nevoie de acest circ cu remanierea acum, de sărbători”, a spus Iohannis. 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Aceasta a adăugat că a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Șova și a ministrului Dezvoltării Paul Stănescu.

Dintre aceştia, însă, doar Şova a acceptat să demisioneze din funcţie, joi, la presiunile partidului, Stănescu rămânând în funcţie, prin opoziţia lui Iohannis.