Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost adus, miercuri, în România. Avionul militar care l-a adus în ţară a aterizat, în jurul orei 11, pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. De la aeronavă, sicriul acoperit cu stindardul regal a fost purtat de militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul. 

La ora 11 au fost trase clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară, în onoarea fostului suveran.

La aeroport sunt prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai Familiei Regale, reprezentanţi ai Instituţiei Preşedintelui României, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei şi ai Bisericii Ortodoxe Române.

După o ceremonie militară şi una religioasă la Aeroportul Henri Coandă, sicriul va fi dus la Castelul Peleş, unde va rămâne pentru câteva ore, apoi va fi transportat la Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal. Acolo va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. 

Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş.