Caz revoltător de Centenar. Peste 20 de copii între 11 şi 14 ani însoţiţi de un profesor au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului. Grupul din Olt s-a deplasat la Alba Iulia pentru a participa la festivităţile de Centenar şi a apelat la acestă măsură disperată două nopţi la rând pentru că nu a găsit cazare.

Alarmă la catedrală

Potrivit Mediafax care citează surse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au declarat grupul a înnoptat în catedrală în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În timpul nopţii de sâmbătă spre duminică grupul a fost găsit tot în catedrală după ce profesorul a alertat serviciile de urgenţă pentru că unui copil i s-a făcut rău.

Minorul a fost transportat la spital, pentru investigaţii iar ceilalţi 21 de copii şi profesorul au fost duşi cu mai multe autospeciale la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde fusese amenajat un spital de linia întâi. Grupul a primit cazare şi masă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcoar Judeţean Olt, Mihaela Paraschiv, a anunţat că instituţia va constitui o comisie de cercetare pentru a investiga cum s-a ajuns în situaţia ca un grup de 22 de copii să plece la drum cu un singur profesor şi fără să aibă asigurată cazare.

„Toţi sunt bine”

Grupul de copiii care a înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului se afla duminică dupăamiază în drum spre casă. „Copiii sunt în tren, sunt în drum spre casă, ajung la ora 18,30 în gara Drăgăneşti şi vor fi preluaţi de microbuzul şcolar sau pe unii îi vor prelua părinţii pentru că aşa au stabilit, să-i aştepte la gară. Sunt în regulă, toţi sunt bine, sunt în afara oricărui pericol”, a declarat pentru Agerpres inspectorul şcolar general al judeţului Olt, Adelin Bărbulete.

Potrivit inspectorului-şef copilul care a fost internat în spital a primit asistenţă medicală pentru că se panicase în timpul unui concert de colinde la care adormise şi nu pentru că ar fi fost privat de hrană sau căldură.

„Da (părinţii au fost de acord cu excursia - n.r.). Când pleacă în excursie, se semnează nişte documente că sunt de acord. Toată lumea ştia, niciun părinte nu e nemulţumit, au încredere în profesor, au mai făcut excursii de genul ăsta", a spus Bărbulete.

Cu excepţia băiatului care a rămas la spital pentru investigaţii, restul elevilor şi profesorul au fost cazaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan".