Echipa naţională de handbal feminin a României a câştigat dramatic meciul disputat cu selecţionata Ungariei la Campionatul Mondial.

Tensiuni mari au fost, însă, în tribune, căci o parte din suporterii maghiari au afişat un banner de mari dimensiuni cu data semnării Tratatului de la Trianon, 4 iunie 1920, şi textul "Totul înapoi!", relatează Gazeta Sporturilor.

Potrivit aceleiaşi surse, suporterii români le-au cerut organizatorilor competiţiei ce are loc în Japonia să-l îndepărteze, însă gazdele au avut parte de rezistenţă din partea maghiarilor. S-a ajuns şi la ţipete.

Apoi, relazează jurnaliştii Gazetei, în timpul intonării imnului "Deşteaptă-te române", suporterii maghiari s-au întors cu spatele.

Tratatul de la Trianon a fost semnat pe 4 iunie 1920 între Puterile Aliate, învingătoare în Primul Război Mondial, şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins atunci. A fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România şi Cehoslovacia.

Echipa Naţională a României a învins dramatic Ungaria, cu 28-27, după ce a fost condusă timp de 58 de minute, calificându-se în grupele principale la Campionatul Mondial de Handbal. Tricolorele au recuperat după un deficit de şase goluri la pauză, iar Cristina Neagu a înscris golul victoriei de la 7 m, în ultimele secunde ale partidei.

România şi-a îndeplinit, astfel, obiectivul - calificarea în primele 12 echipe ale lumii, terminând pe locul 3 în Grupa C. Echipa are asigurate încă trei partide la Kumamoto, în dauna Ungariei, însă nu pleacă şi cu puncte spre Main Round, după ce a fost învinsă atât de Spania, cât şi de Muntenegru.