Doi poliţişti sălăjeni, alertaţi prin 112, au fost nevoiţi să folosească în mod repetat spray-urile lacrimogene din dotare pentru a aplana un conflict izbucnit între doi localnici din comuna Someş-Odorhei.

Potrivit Mediafax, care citează surse ale Poliţiei Sălaj, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au aplanat iniţial conflictul, dar o femeie, soţia unuia dintre bătăuşi, a început să înjure. Agenţii i-au solicitat femeii în mod repetat să se legitimeze, iar cum aceasta a refuzat, au încercat să o încătuşeze.

În acel moment, soţul acesteia a intervenit pentru a împiedica reţinerea ei. Un poliţist l-a somat pe bărbat să înceteze, iar acesta l-a lovit. Pentru că mai mulţi localnici au intervenit împotriva poliţiştilor, aceştia au folosit în mod repetat spray-uri lacrimogene.

Sătenii i-au acuzat pe agenţi că au folosit aceste spray-uri într-un loc în care erau femei şi copii şi i-au făcut "obraznici" şi "neruşinaţi".

În final, conflictul a fost aplanat, iar cei doi bătăuşi de la care a pornit scandalul, în vârstă de 22 şi 27 de ani, au fost identificaţi. Împotriva bărbatului de 27 de ani, care l-a lovit pe poliţist, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou, care continuă cercetările sub aspectul infracţiunii de ultraj.

Conflictul, care a avut loc pe 8 septembrie, a ajuns în atenţia publică după ce martori ai incidentului au postat pe reţelele de socializare filmări din timpul intervenţiei Poliţiei.

Atenţie, imagini violente!