Tragedie de proporţii, duminică seară, pe cel mai mare aeroport din Moscova. Cel puţin 41 de oameni au murit, după ce avionul cu care ar fi trebuit să zboare a luat foc, pe pistă.

Potrivit Digi24, aeronava decolase de puţin timp, către Murmansk, în nordul ţării, însă piloţii au raportat o defecţiune tehnică şi au cerut să se întoarcă. În timpul aterizării de urgenţă, avionul a lovit pista şi jumătatea din spate a luat foc.

Piloţii au dus avionul într-o parte ferită a aeroportului iar pasagerii aflaţi în partea din faţă au ieşit cu ajutorul rampelor de evacuare.

Au fost 73 de pasageri la bord şi cinci membri ai echipajului. Din cei 78 de oameni din avion, sunt 37 de supravieţuitori - 33 de pasageri şi patru membri ai echipajului", a declarat Elena Markovskaia, din partea anchetatorilor.

Sursa citată mai notează că Suhoi SuperJet 100 este unul dintre primele avioane de pasageri făcute în Rusia după căderea URSS. A intrat în serviciu în 2011 şi până acum fost produse peste 150 de exemplare. Compania rusă de stat Aeroflot este principalul operator.

Potrivit presei ruse şi supravieţuitorilor, echipajul a făcut eforturi uriaşe să salveze câţi mai mulţi oameni. Din câte se pare, culoarul dintre scaune a fost blocat de călătorii care se ridicaseră deja să-şi ia bagajele, aşa că cei din partea din spate a avionului nu au avut pe unde să iasă.