Doi copii, un băiat de 5 ani şi o fetiţă de doar 11 luni, au murit sâmbătă dimineaţa în urma unui teribil accident rutier petrecut pe drumul dintre Oradea şi Cluj Napoca, lângă Huedin.

Mama copiilor e în stare foarte gravă. Accidentul a fost provocat de un şofer din Bucureşti, în vârstă de 49 de ani, care conducea o maşină cu volan pe dreapta, informează portalul clujean de ştiri monitorulcj.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, evenimentul s-a produs pe DN1 E60, la ieşirea din Huedin, la Podul Vinerii, în jurul orei 05:30.

Bărbatul care a provocat accidentul circula pe direcţia Oradea-Huedin. El a intrat pe contrasens şi a izbit din plin o maşină care circula regulamentar, în care se aflau cei doi copii şi părinţii lor. Victimele sunt din comuna Râşca, judeţul Cluj.

Mama copiilor a fost descarcerată de pe locul şoferului de către pompieri şi a fost transportată de echipajul SMURD la UPU Cluj-Napoca, alături de soţul acesteia. Femeia a suferit multiple traumatisme şi se afla în stare gravă. Soţul ei are răni mai uşoare. Copiii lor, însă, n-au supravieţuit. 

Poliţiştii cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul, şoferul fiind bănuit de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. El a scăpat teafăr din accidentul teribil.