Un incendiu puternic a izbucnit vineri în jurul prânzului în satul Roşu, comuna Chiajna, de lângă Bucureşti, într-o zonă de blocuri nou construite de pe strada Toamnei.

Potrivit Digi24, flăcările au izbucnit la mansarda unui bloc şi au cuprins, din cauza vântului, şi mansarda unui bloc aflat foarte aproape, pentru ca ulterior focul să ajungă la un al treilea imobil.

"Un martor a declarat că înainte de izbucnirea flăcărilor s-a auzit o explozie într-unul din apartamente şi aceasta ar putea să fie cauza incendiului. Pompierii au dificultăţi nu pentru că hidranţii nu ar face faţă, ci pentru că nu există hidranţi şi trebuie să se aprovizioneze din Lacul Morii", anunţă Digi24.

Pompierii întâmpină dificultăţi în stingerea incendiului din cauza lipsei hidranţilor, alimentându-se cu apă direct din Lacul Morii.

Din fericire nu există victime şi, la ora transmiterii acestei ştiri, nu mai există riscul extinderii flăcărilor la alte imobile.

Incendiul este controlat, dar nu a fost lichidat, arată sursa citată.

Locuitorii unuia dintre imobile vor fi nevoiţi să doarmă în altă parte.

Digi24 aminteşte că, ponform HG 571, clădirile de locuit colective, noi sau existente, cu mai mult de 4 niveluri supraterane, la care se realizează sau amenajează mansarda, se supun avizării-autorizării privind securitatea la incendiu. În cazul blocului din Chiajna, regimul de înălţime este P+3.