După ce luni, în urma unei discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat disponibilitatea coaliţiei PSD-ALDE de a coopta şi UDMR în conducerea Băncii Naţionale a României, formaţiunea maghiară a făcut, vineri, o propunere, în persoana economistului Bálint Csaba.

Într-un comunicat de presă, UDMR arată că acesta este analist macroeconomic al subsidiarei din România a băncii maghiare OTP Bank şi membru al Asociaţiei Economiştilor Maghiari din România.

Născut în 1986 în judeţul Bihor, Bálint Csaba, „deşi foarte tânăr, deţine o recunoaştere profesională semnificativă”, spune UDMR, arătând că „a fost distins în acest an cu premiul pentru cele mai exacte estimări macroeconomice din România, Forecast Accuracy Awards, dezvoltat de Consensus Economics din Londra”.

De asemenea, UDMR arată că „suntem bucuroşi că a acceptat cererea noastră” şi că Bálint Csaba va fi audiat marţi în Comisiile de Finanţe din Senat şi din Camera Deputaţilor.

BIHOREANUL a încercat să afle mai multe detalii despre CV-ul lui Balint, dar ca de obicei nici preşedintele UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila, nici preşedintele executiv, Szabó Ödön, nu au răspuns la telefon.