USR și nou formatul PLUS au decis să candideze împreună la alegerile europarlamentare din 2019, iar lista va fi deschisă de fostul premier Dacian Cioloș, această mișcare fiind propusă chiar de liderii USR.  

"În variantele pe care le avem, Dacian Cioloş deschide lista, e primul la PLUS, deschide şi la cea comună", a declarat Dan Barna, liderul USR, potrivit digi24.ro.

"A fost solicitarea USR, sunt dispus să ies, nu ţin cu orice preţ, dar a fost solicitarea USR", a spus, la rândul său, liderul PLUS, fostul premier Dacian Cioloş.

Potrivit aceleiași surse, însă, nu toți membrii USR ar fi încântați de această decizie.

Până acum, pe listele pentru europarlamentare ale celor două partide mai apar Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pâslaru (PLUS) şi Clotilde Armand (USR).

Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare, mai notează digi24.ro. Negocierile ar putea viza și o colaborare între cele două formațiuni pentru alegerile prezidențiale. Pentru Cotroceni, tot Dacian Cioloş este favoritul noii alianţe.

"Orice e posibil, sunt subiecte pe care nu am discutat. Da, ideea e să propunem mai mult de o alianţă electorală", a spus Dacian Cioloş.