Şcoala primară din comuna Clejani, judeţul Giurgiu, a fost distrusă în proporţie de 90% de trei copii, enervaţi de o jucărie muzicală. Cei trei au spart, timp de trei ore, tot ce au găsit în cale, de la centrala termică, la uşi şi grupuri sanitare.

Potrivit digi24.ro, şcoala a fost vandalizată miercuri de trei copii cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani. Cei trei au distrus cinci clase, trei pentru învăţământul primar şi două de la grădiniţă, cancelaria, grupul sanitar şi centrala termică, recent achiziţionată.

Întâmplarea a avut loc după cursuri, în jurul orei 13, când cei mici au observat un geam deschis la şcoală şi au intrat în incintă. "Ne-am plimbat prin şcoală, când o jucărie a început să cânte. Este aia care anunţă că este ora 3. Am luat-o şi am aruncat-o în cutia cu jucării, nu a încetat zgomotul. Am dat în ea cu un băţ, care a sărit şi l-a lovit pe ăsta mic. Atunci ne-am enervat şi am început să distrugem totul. Am văzut şi într-un joc ceva asemănător, a fost distractiv, până am început să obosim", a declarat unul dintre micuţi autorităţilor.

Copiii au rupt mobilierul şcolar şi materialele didactice, iar apoi le-au aruncat la întâmplare pe holuri şi în clase, au spart uşile, au deteriorat instalaţia electrică, iar doi dintre ei au făcut duş în baie. Aceştia s-au oprit doar când au fost surprinşi de femeia de serviciu care intrase în clădire pentru a face curăţenie.

Primarul comunei a declarat pentru Giurgiupesurse.ro că gestul elevilor a şocat întreaga comunitate şi că în urma distrugerilor şcoala a fost închisă pentru o perioadă nedeterminată de timp. Părinții celor trei elevi au început să strângă bani pentru reparații. Autorităţile au deschis o anchetă.

Vezi mai jos cum arată şcoala după distrugere. Sursa: Româniatv.net.