Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 faptul că, la începutul anului viitor, va intra în vigoare o nou taxă auto. Aceasta se va calcula nu doar pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul inclusiv capacitatea cilindrică dar și alte componente ale mașinilor, a anunțat vicepremierul, potrivit agenției de știri Mediafax.

"Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă", a precizat ministrul Mediului în cadrul emisiunii, conform mediafax.ro.

Tot ea, a mai spus că doreşte ca până la sfârşitul anului să găsească o formă finală pentru implementarea taxei, pentru ca începutul lui 2019 să îi întâmpine pe şoferi cu punerea în aplicare a taxei.

Vicepremierul consideră că ar fi nevoie de o perioadă de tranziţie, până la 31 martie, pentru ca lumea să se poată acomoda. Astfel, s-ar putea ca taxa să intre în vigoare abia din prima zi a lunii aprilie.

În ceea ce priveşte plata taxei auto, Grațiela Gavrilescu a afirmat că până în prezent s-au transmis 800 de milioane de lei şi urmează să fie emise ordine pentru alte 700 de milioane de lei. "Am avut o Hotărâre de Guvern şi ştiţi foarte bine cum am reuşit să programăm plăţile pentru cele cinci taxe care au fost înaintea timbrului de mediu şi inclusiv pentru darea în plată acum de la 1 septembrie a timbrului de mediu. Noi deja am plătit 800 de milioane, urmează să fie date în plată, cu aprobarea bugetului, bineînţeles, emise ordine pentru încă 700 de milioane", a adăugat Gavrilescu, conform Mediafax.