În vreme ce aeroportul din Oradea rămâne fără curse internaţionale, după retragerea Ryanair, vecinii din Debreţin se laudă cu şapte curse noi.

Potrivit unui articol publicat în limba română pe hirado.hu, compania Wizz Air va duce la Debreţin o nouă aeronavă Airbus A320 şi va face zboruri, de la mijlocul lunii decembrie, către Dortmund, Basel, Doncaster Sheffield şi Barcelona, iar de la finele lunii martie 2019, spre Larnaca, Palma de Mallorca şi Malta. În plus, compania şi-a majorat numărul de zboruri săptămânale de la două la trei către Paris şi Tel Aviv.

Directorul executiv al companiei aeriene, József Váradi, a declarat, potrivit sursei citate, că aeroportul din Debreţin a ajuns într-o poziţie foarte favorabilă din momentul în care Ryanair şi-a închis baza din Oradea, astfel că aeroportul poate contribui la dezvoltarea regiunii. După lansarea curselor de la Debreţin, Wizz Air va avea disponibile 14 destinaţii în 11 ţări.

Directorul executiv a mai precizat că Wizz Air va prelua în decurs de 17 săptămâni 21 de  aeronave, va lansa 70 de noi rute şi îşi va mări capacitatea cu 700 de zboruri. Traficul de pasageri al companiei aeriene a depăşit 30 de milioane până în luna aprilie a acestui an, iar reţeaua sa este cea mai extinsă din Europa, cu zboruri către 141 destinaţii în 44 de ţări cu 600 de rute.

De altă parte, la aeroportul de bază al Wizz Air din Londra, la Luton, sindicatele pregătesc o grevă în perioada 25-30 mai. În legătură cu aceasta, József Váradi a declarat pentru agenţia ungară de presă MTI că ţin permanent legătura cu aeroportul dar, în eventualitatea unei greve, este de aşteptat anularea unor zboruri sau întârzieri în reţeaua Wizz Air.

Primarul oraşului Debrecen, László Papp, a declarat la rândul său că în 2017, aeroportul a avut un număr de 318.000 de pasageri. Până la sfârşitul anului următor, Papp se aşteaptă ca numărul pasagerilor să urce la 600.000. Debrecen va deveni polul aviaţiei regiunii, a adăugat primarul.