Duminică,  14 octombrie, de la ora 14,30, la restaurantul vegetarian ”Cris” din Oradea, Piața Emanoil Gojdu nr. 51, (lângă Poliţia Rutieră) va avea loc deschiderea filialei pentru persoane cu dizabilități a asociației ”Ridică-te și umblă”. Sunt așteptate la întâlnire persoanele cu dizabilități locomotorii, de vedere și persoane surde, alături de însoțitori și de cei care doresc să fie voluntari. Este vorba de deschiderea celei de a 22-a filiale a Asociației ”Ridică-te și umblă”.

„Întâlnirea de start a noii filiale din Oradea este o încercare de a forma o familie a celor ce vor să fie uniți prin prietenie, speranță, evenimente memorabile, suferință, misiune  și dragoste. Sub semnul celor mai bune relații, ne vom întâlni în fiecare lună pentru a ne cunoaște, a face programe artistice de calitate, pentru excursii și tabere, pentru preocupări care solicită abilități profesionale, pentru dezvoltare personală și pentru întâlniri cu persoane importante dispuse să investească în programele filialei și care ne pot face viața utilă, frumoasă și cu rost”, arată un comunicat al organizatorilor.

Proiectul ”Ridică-te și umblă” pentru persoanele cu dizabilități a fost inițiat în 2010, în București, dar a câștigat audiență în toată țara. După 7 ani, Asociația a ajuns să aibă membri peste 3.000 de persoane cu dizabilități, fără însoțitori, organizați în orașele cele mai importante din țară, şi circa 1.500 de voluntari. Dizabilitățile prezente în asociație sunt locomotorii, deficiențe de vedere și hipoacuzice. Asociația are caracter juridic și este recunoscută și acreditată de Ministerul Muncii, ca furnizor de servicii.

„Pe lângă caracterul de familie creat în întâlnirile regulate ale Asociației ”Ridică-te și umblă”, urmărim terapii ocupaționale, tabere anuale până la 200 de participanți, excursii, concerte și implicarea în programe susținute în instituții, cât și misiune cu și prin persoane cu dizabilități. Misiunea lor constă în a prepara hrană pentru oamenii străzii, a avea programe în penitenciare, a merge în spitale pentru a consilia persoane cu dizabilități ca și ei și chiar pe cei care nu au dizabilități. Urmărim realizarea unei săli de recuperare în București și la Sinaia, utilată cu aparatură modernă, pentru a pune la dispoziția Asociației o oportunitate în recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii. Un proiect de impact este Centrul de mobilitate prin care asiguram transportul a sute de persoane cu dizabilitati cu ajutorul unei masini adaptate, pentru diverse destinatii, pe care in mod obisnuit nu le-ar putea accede, din cauza lipsei de accesibilitati a trasportului in comun”, sunt câteva din preocupările asociaţiei.

„Prin voluntariatul de calitate și dedicat și prin persoanele cu dizabilități implicate în asociație s-a realizat și continuă să se dezvolte un segment social de influență în viața publică și în cultură, capabil de a produce o influență benefică în societate. Vă așteptăm cu emoția familiei care se formează!”, mai transmit organizatorii.

Pentru transportul la întrunirea de constituire a filialei din Oradea a celor care nu au mijloace de deplasare și pentru orice alte detalii, pot fi contactaţi telefonic coordonatorii Cristi Roșu – 0752.755.123 și Mircea Bratosin – 0725.019.942.