Voluntarii activi în domeniu social la ONG-urile din județele Bihor, Satu Mare și Sălaj, sunt invitaţi să participe la o serie de instruiri tematice gratuite, oferite de către Asociația Caritas Catolica Oradea, în cadrul proiectului VOLO, instruirile având menirea de a contribui la perfecţionarea muncii depuse de voluntari în cadrul organizațiilor la care activează.

Cursurile se vor desfăşura în zile de sâmbătă, la sediul nou al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea:  P-ţa. Ion Creangă nr.2 (fostul spital Sf. Iosif).

Programul și temele abordate vor fi următoarele:

- Sâmbătă, 8 aprilie 2017 – orele 09–13 – Seminar general  

- Sâmbătă, 22 aprilie 2017 – orele 09–13 – Familii în dificultate

- Sâmbătă, 06 mai 2017 – orele 09–13 – Adulţi cu dizabilităţi

- Sâmbătă, 13 mai 2017 – orele 09–13 –  Îngrijirea persoanelor vârstnice

- Sâmbătă, 20  mai 2017 – orele 09–13 – Copii cu dizabilităţi

Voluntarii interesaţi pot opta pentru oricare dintre teme, în funcţie de profilul ONG-urilor din care fac parte. Participarea este gratuită, iar organizatorii oferă câte o masă caldă fiecărui participant. Menţionăm că există posibilitatea de a se rambursa costul transportului pentru participanţii care vin din localităţi din afara Oradiei.

Detalii și înscriere prin e-mail, la adresa volo.caritas@gmail.com, sau telefonic la numărul 0740203112. 

Seria de instruiri tematice este organizată în cadrul proiectului Reţea regională de voluntariat în servicii sociale – Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO) iniţiat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, şi derulat în parteneriat cu Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.