Asocierea firmelor Abed Nego şi Sport Arena a câştigat licitaţia pentru amenajarea Parcului Sportiv Salca III, din cartierul Nufărul, anunţă un comunicat transmis miercuri de Primărie. Cele două firme au colaborat cu firma de proiectare Pro Arh.

Constructorii vor începe munca săptămâna viitoare, cu un termen de execuţie de 6 luni, valoarea contractului fiind de 3,6 milioane lei, fără TVA.

"Predarea amplasamentului s-a realizat luni, 26 iunie 2017, urmând ca executantul să demareze lucrările de amenajare a parcului, respectiv trasarea topografică a amplasamentului pentru soluţia proiectată, organizarea de şantier în data de 03.07.2017, iar apoi vor începe efectiv lucrările de execuţie", se arată în comunicatul Primăriei.

Investiţia presupune amenajarea pe un teren de circa 13.000 metri pătraţi, mărginit de strada Meiului şi Centrul de Afaceri Trade Center, a trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet, un teren de minifotbal şi alte trei de tenis de masă.

Terenurile de tenis vor putea găzdui competiţii amicale, iar proiectul prevede şi construcţia unei tribune cu gradene cu 180 de locuri, acoperită cu o pergolă. "În spaţiul construit rezultat sub tribună vor fi amplasate grupuri sanitare, inclusiv vestiare şi duşuri, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu pentru personalul de întreţinere a curăţeniei, spaţiu destinat funcţionării unui mini-bufet, spaţiu tehnic echipat cu pompe pentru irigaţii, boiler pentru grupurile sanitare şi duşuri, tablou electric", se mai arată în comunicat.

Parcul sportiv va fi înconjurat de copaci, promit edilii: vor fi plantaţi 65 de copaci (şapte conifere şi 58 de foioase) şi peste 500 de arbuşti, dar şi gard viu şi plante căţărătoare.

Accesul principal în parc se va face dinspre strada Meiului, realizându-se şi o parcare adiacentă străzii Meiului. Aleile pietonale vor fi concepute unitar cu cele din Parcul Salca I şi Parcul Salca II.

Parcul va mai avea 3 fântâni cu apă potabilă, racordate la reţeaua stradală urbană, două toalete ecologice situate pe o platformă de beton, protejată vizual faţă de stradă cu un panou din lemn, bănci, coşuri de gunoi şi patru panouri de informare. Toate terenurile de sport vor fi iluminate adecvat, astfel încât să poată fi folosite şi pe timp de noapte.