Variantă simplificată

APEL DE SELECȚIE

Asociația Grupul de Acțiune Locală  Valea Velj (GAL Valea Velj ) anunță public lansarea sesiunii de cerere de proiecte LEADER.

Data lansării apelului: 25 aprilie 2019

Măsura de finanțare deschisă:

MĂSURII M 2 /2A „Sprijin pentru exploatatiile agricole”

Număr de referință a sesiunii cererii de proiecte: M19.2(M2/2A) - 02/19

Tipuri de beneficiari eligibili:

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 2 /2A sunt:

Beneficiari direcți/indirecți (grup țintă)

Fermierii care au drept de proprietate și/sau drept de folosinţă pentru o exploatație agricolă care intră în categoria de fermă mică conform definiției relevante cu excepția persoanelor fizice neautorizate, respectiv:

- persoană fizică înregistrată şi autorizată în conformitate cu prevederile OUG nr. 44/ 2008, privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare:
    - ca persoană fizică autorizată;
    - ca întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale;
    - ca întreprindere familială;

- societate cu răspundere limitată cu asociat unic/ majoritar (majoritate absolute 50%+1) înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 privind societăţile comerciale, republicată,cu modificările şi completările ulterioare, reprezentată prin:
    - asociat unic care are şi calitatea de administrator al societăţii
    - asociat majoritar (majoritate absolută 50%+1) care are și calitatea de administrator al societăţii. În cazul persoanei juridice cu acţionariat multiplu, asociatul majoritar trebuie să exercite controlul efectiv pe întreaga durată de valabilitate a Deciziei de finanțare.

În categoria SRL-uri este inclusă și microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant („societate cu răspundere limitată - debutant” sau „S.R.L. - D.”) în baza prevederilor OUG nr. 6/ 2011 din 2 februarie 2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri , cu modificările și completările ulterioare, cu condiția respectării criteriilor prevăzute de legislația europeană și națională în vigoare pentru schema de minimis, pe durata de valabilitate a Deciziei de finanțare.

Este permisă accesarea submăsurii non-agricole 6.2/ 6.4 în același timp cu măsura 2/2A, dar prin Cereri de finanțare diferite.

Beneficiarii indirecți sunt:

- consumatori din teritoriu și din regiune
- operatorii economici din microregiune

Fond nerambursabil total disponibil/măsura: 75.000,00 EURO

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect:
* Sprijinul public nerambursabil se acordă pentru o perioadă de maximum trei ani.
* Sprijinul public nerambursabil este de 7.500 euro pentru o exploatație agricolă și se vor finanța într-un procent de 100%.
* Sprijinul pentru dezvoltarea fermelor mici se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel:
* -75% din cuantumul sprijinului la semnarea deciziei de finanţare;
* -25% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, fărăa depăși trei ani de la semnarea deciziei de finanțare.
* În cazul neimplementării corecte a planului de afaceri, sumele plătite, vor fi recuperate proporțional cu obiectivele nerealizate.
* Implementarea planului de afaceri inclusiv ultima plata cat si verificarea finala nu vor depasi 3 ani de la decizia de acordare a sprijinului.
Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de afaceri.

Intensitatea sprijinului: este  100%.
- Alocarea financiară pentru această masură este de 75.000,00 euro, la nivelul teritoriului GAL.

Data limită pentru depunerea proiectelor: 25 iunie 2019

Punctajul minim – 10 puncte

Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele:
Locul depunerii: Sediul GAL Valea Velj – sat Gepiu, Comuna Gepiu, nr. 82, Județul Bihor, de luni până vineri (intervalul orar 800-1600).

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați varianta detaliată a apelului, disponibilă în format electronic și tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației.

Detalii privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului pentru Măsura 2/2A și anexele aferente acestuia, disponibile pe site-ul www.galvaleavelj.ro, secțiunea proiecte.

Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:
Clopot Aura, Manager GAL Valea Velj, tel 0737 654 042
email: gal.valeavelj@yahoo.ro, www.galvaleavelj.ro.

 

ASOCIAȚIA GRUPULUI DE ACȚIUNE LOCALĂ VALEA VELJ (GAL VALEA VELJ)

(Advertorial)