Comunicat de presă

14 Noiembrie 2018

Comunicat finalizare proiect

SC INFRASTRUCTURA NACON SRL anunta finalizarea activitatilor proiectului “Achizitie utilaje la Infrastructura Nacon SRL”, cod SMIS 107927. Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio–Programul Operațional Regional 2014-2020, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord - Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Beneficiarul, societatea INFRASTRUCTURA NACON SRL, a obținut în urma finalizării proiectului următoarele obiective și rezultate:

Obiective specifice: OS1: Cresterea capacitatii prestari servicii in cadrul lucrarilor de retele edilitare (alimentare cu apa, canalizare) prin cresterea capacitatii de realizare lucrari de sapare, terasare, nivelare cu ajutorul utilajelor noi achizitionate prin proiect.; OS2: Obtinerea de finantare nerambursabila.

Rezultate: R1: Bunuri și servicii achiziționate: Buldoexcavator 3 bucati, miniexcavator 1 bucata; servicii de consultanta și publicitate, servicii de audit financiar; R2: Locuri de muncă create și menținute: 5 locuri de muncă permanent create și menținute încă 3 ani de la finalizarea implementării proiectului.

Proiectul a fost derulat in localitatea Oradea, regiunea Nord - Vest, si a avut o valoare totala de 1.330.747,25 lei, din care contribuția FEDR la finantarea nerambursabila a fost de 760.291,00 lei, iar contribuția din bugetul național a fost de 134.169,00 lei.

Impactul investiției la nivelul localității Oradea este atât unul social cât și unul economic. Impactul social este determinat de crearea și menținerea a cinci locuri de muncă noi, iar impactul economic este determinat de creșterea calității serviciilor oferite prin achiziționarea de utilaje si echipamente performante.