Un accident rutier petrecut sâmbătă dimineaţă, în sensul giratoriu de la ieşirea din Oradea spre Sânmartin, în care a fost implicat un biciclist şi un autoturism Volkswagen Touareg, a fost reconstituit o zi mai târziu. Asta pentru că, iniţial, biciclistul nu a dorit să reclame accidentul Poliţiei, dar ulterior s-a răzgândit, motivând că are dureri cauzate de impact.

Potrivit Ioanei Lascău, ofiţer de presă al Poliţiei Bihor, accidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 10.30, la ieşirea din sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Ogorului şi Nufărul.

O şoferiţă în vârstă de 32 de ani, din Oradea, mergea dinspre şoseaua de centură spre Sânmartin şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de deplasare, a făcut un viraj la stânga şi a acroşat cu partea din faţă a autoturismului un bărbat de 73 de ani, din Sânmartin, care circula pe bicicletă în aceeaşi direcţie. "În urma impactului, biciclistul s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă", a declarat Lascău.

Poliţiştii care s-au dus la locul accidentului au înregistrat evenimentul drept o tamponare, deoarece biciclistul a susţinut că a suferit doar răni uşoare şi nu doreşte să o reclame pe şoferiţă. Ulterior, sesizând că are dureri la o mână, bărbatul s-a răzgândit, şi a făcut o sesizare la Poliţie.

Drept urmare duminică, în jurul orei 14, poliţiştii i-a chemat pe cei doi protagonişti ai accidentului la locul cu pricina, pentru o reconstituire, surpinsă în imagini de tredcători. Oamenii legii vor continua cercetările, pentru a stabili cu exactitate împrejurările acestui accident.