Primăria Oradea îi anunţă pe orădeni că a montat în oraş 11 platforme modulare, unde cetăţenii pot să arunce separat deşeuri reciclabile. Aceste noi platforme înlocuiesc igluurile care au fost pe străzile oraşului până anul trecut.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Primărie, platformele au fost montate la sfârşitul săptămânii trecute, în zone cu densitate mare de blocuri din municipiu.

"Fiecare din aceste platforme are trei containere: unul cu fantă albastră, pentru hârtie şi carton, unul cu fantă galbenă, pentru plastice şi metale, şi unul cu fantă verde, pentru sticle", se arată în comunicatul municipalităţii.

Platformele se găsesc pe străzile Mihail Kogălniceanu (parcarea publică zona haşurată, vizavi de blocul nr. 1), Barierei nr. 24 (lângă incinta pentru colectarea deşeurilor menajere), Constantin Noica nr. 15 (lângă incinta pentru colectarea deşeurilor menajere), Piaţa Nufărul, intersecţia străzilor Nojoridului cu Aleea Salca (lângă incinta pentru colectarea deşeurilor menajere), Alexandru Cazaban cu Oneştilor (parcarea Arena Antonio Alexe), Menumorut cu Doina, Sovata nr. 59 (lângă blocul nou), Predeal (în spatele cofetăriei Danessa), Călugăreni nr. 3 (parcarea de lângă restaurantul Amicii), Podului (lângă Biserica Baptistă).

Valoarea investiţiei este de 115.977 lei (cu TVA), furnizorul acestor platforme fiind firma Lavitex Prod SRL. "Plata aferentă achiziţiei acestor platforme este suportată de către operatorul de salubritate RER Vest, din cota de dezvoltare pentru realizarea de investiţii în sistemul de salubritate, în vederea reducerii cantităţii de deşeuri menajere", a mai transmis Primăria.