Încălzirea vremii a permis Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri să înceapă acţiunile de igienizare pe cursurile de apă.

Luni, împreună cu muncitorii RER Vest, angajaţii ABA Crişuri au degajat lemnele aflate în albia Crişului Repede, pe tronsonul cuprins între podul Intelectualilor şi Podul Sf. Ladislau.

"Angajaţii A.B.A. Crişuri vor scoate din apă buştenii plutitori, copacii uscaţi sau pe cei doborâţi de vântul puternic din ultiuma perioadă. Întrucât masa lemnoasă este plină de apă, aceasta se va lăsa pe mal pentru a se usca urmând ca ulterior să fie ridicată şi transportată în centre speciale de colectare. Aceste acţiuni sunt necesare mai ales după perioada cu ape mari când buştenii purtaţi de ape pot ameninţa scurgerea acestora mai ales în zona podurilor sau a pragurilor de fund", a declarat, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie, Ionel Avrigeanu, directorul ABA Crişuri.

Acţiunile de igienizare vor continua săptămâna aceasta în Oradea şi în localităţile Vaşcău, pe râul Crişul Negru, în Ştei, pe Crişul Băiţa şi în localitatea Sărsig, pe valea Fânaţelor.

Săptămâna trecută, angajaţii ABA Crişuri au mai intervenit, în Oradea, zona Sovata, pe râul Crişul Repede, unde folosindu-se de utilaje şi bărci au degajat un buştean de mari dimensiuni pe care apa l-a purtat până în zona podului.