Direcţia de Asistenţă Socială Oradea îi anunţă pe posibilii beneficiari că urmează o nouă sesiune de depunere a solicitărilor pentru închirierea locuinţelor sociale din oraş. Dosarele vor putea fi depuse între 2 şi 30 septembrie.

Cei care doresc să aplice trebuie să aibă domiciliul în Oradea.

Potrivit DASO, pot aplica persoanele evacuate din locuinţe retrocedate, tineri cu vârsta de până la 35 de ani, cei proveniţi din instituţii de ocrotire socială, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război.

Sunt eligibile şi familiile în care cel puţin un membru provine din instituţii de ocrotire şi care a împlinit 18 ani până la data depunerii cererii.

Totodată, pot aplica şi beneficiarii prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare şi ai prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.

Solicitanţii trebuie să aibă venitul mediu net lunar pe persoană realizat în ultimele 12 luni mai mic decât nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe economie.

Nu pot beneficia de locuinţă cei care deţin în proprietate o locuinţă sau o cotă parte dintr-un imobil de locuit, cei care au înstrăinat o locuinţă sau cotă parte dintr-un imobil după 1 ianuarie 1990, au beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe.

"Cererile şi actele doveditoare vor fi analizate de către Comisia socială de analiză a solicitărilor de locuinţe, care va trimite spre aprobare Consiliului Local lista cuprinzând solicitanţii eligibili să primească în anul următor o locuinţă socială, în ordinea de prioritate stabilită", se arată în comunicatul trimis de DASO.