Reprezentanţii fermei Nutripork nu pot fugi de întrebările orădenilor. În urma dezbaterii publice care a avut loc pe 28 noiembrie pe tema solicitării de eliberare a unei noi autorizaţii de mediu pentru ferma de porci din Ioşia, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor a transmis firmei 13 întrebări ridicate de orădeni.

"A fost transmisă către titular o adresă ce cuprinde 13 întrebări ridicate de cetăţeni la dezbaterea publică. Titularul solicitării are termen să ne transmită un răspuns până pe 28 decembrie", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, directorul APM Bihor, Adriana Calapod.

Adresa cu răspunsurile pe care reprezentanţii Nutripork le vor da va fi publicată pe site-ul Agenţiei, a promis şefa instituţiei.

Totodată, de săptămâna trecută, pe site-ul APM Bihor au fost publicate toate documentele din dosarul depus de Nutripork la Agenţie, inclusiv planul de mirosuri şi formularul de solicitare, care până acum nu erau afişate.

De asemenea, după ce Nutripork va transmite APM răspunsurile cu pricina, funcţionarii Agenţiei vor face o nouă vizită la fermă, pentru a verifica informaţiile.

Rămâne de văzut dacă va avea loc sau nu şi o altă dezbatere publică, aşa cum orădenii au cerut la întâlnirea din 28 noiembrie. "Putem organiza şi o altă dezbatere, nu este interzis sau exclus, dar va fi o decizie pe care o vom lua pe măsură ce vom înainta cu procedura", a explicat Calapod.

Aşa cum se ştie, dezbaterea pe tema fermei Nutripork a durat 3 ore şi a fost una tensionată de la început până la sfârşit. Orădeni nemulţumiţi de duhoarea pe care ferma din Ioşia o împrăştie în oraş, dar şi viceprimarul Florin Birta, i-au acuzat pe funcţionarii APM Bihor că sunt avocaţii Nutripork.